Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar
#1
İş Araçları

OpenOffice : OpenOffice, açık kaynak kodlu ve gelişmiş bir ofis yazılımı. Office 2007 dosya uzantılarını da açabilen OpenOffice, Microsft Office için çok iyi bir alternatif. Denemediyseniz mutlakadeneyin, özellikle Microsoft Office için yüksek lisans ücreti ödemek istemeyen kullanıcıların her işini fazlasıyla görecektir. Şu anda 3.0 sürümüne ulaşmış durumda.







Güvenlik Yazılımları

AVG Free Antivirus : Şu anda 80 milyon üzerinde ücretsiz kullanıcısı olan AVG Anti-Virus, başarılı ve ücretsiz Anti-Virus programlarının arasında en başarılılarındandır. Eğer pahalı anti-virus yazılımlarına para vermek istemiyorsanız AVG Anti-Virus yazılımının ücretsiz versiyonunu tercih edebilirsiniz.

Not: AVG Anti-Virus'un başarısından faydalanan ve aynı kısaltmaya sahip olan casus yazılımlara dikkat etmenizi öneriyoruz .Genellikle isimleri trojanlarla anılan AntiVirus Gold, Antivirus Golden ve Antispyware Gold kesinlikle anti-virüs yazılımları değiller tam tersine kullanıcı bilgilerinizi çalan yazılımlardır.

SpyBot Search & Destroy : Spybot Search & Destroy, zararlı yazılımları, adware, spyware bularak yokeden bir güvenlik yazılımıdır. Eğer bilgisayarınızı yük altına sokmadan zararlı yazılımlardan kurtulmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz iyi yazılımlardan birisi. Kurulumdan hemen sonra otomatik güncelleme yapıp en güncel tanımlamaları yüklemek gerekli. Türkçe dil desteği de var.

Avira Antivir : Ücretsiz olarak tam koruma dendiğinde kuşkusuz akla gelen ilk yazılımlardan biri de Avira Antivir. Ücretli gelişmiş versiyonun yanında aynı zamanda ücretsiz versiyonu bulunan Antivir, bireysel kullanıcılar için yeterli düzeyde güvenlik sağlayan bir yazılım.





Internet Tarayıcıları
Firefox : Yapımcıları tarafından deneysel bir proje olarak başlatılan Mozilla projesi 2004 yılında Firefox ürününü vererek bugünlere geldi. Şu anda yaklaşık %20'lik pazar payını elinde bulunduran Firefox tamamen ücretsiz ve açık kaynak koduna sahip bir yazılım. Bu nedenle internette gezinmeyi kolaylaştıran birçok başarılı eklentiye sahip. Firefox'un daha güvenli oluşu da kullanıcıları Firefox kullanmaya iten diğer bir etken.

Opera : Opera başarılı bir web tarayıcısı olmasının yanın da aynı zamanda bir mail görüntüleyicisi, torrent istemcisi, IRC görüntüleyicisi ve RSS okuyucusu. Opera kişisel bilgisayarlar ve cep telefonları için ücretsiz olmasına rağmen diğer platformlar için ücretli.
Opera sekmeli gezintiyi, sayfa yakınlaştırmayı, fare hareketlerini destekleyen aynı zamanda dosya indirme yöneticisne sahip olan bir web tarayıcı. Phishing ve zararlı yazılımlar için güvenlik önlemlerine sahip olmasının dışında güvenli web sitelerini gezerken güçlü şifreleme yapıyor. Kişisel bilgileri ve çerezleri silmek içinse tek bir butona tıklamak yetiyor.

Safari : Apple'ın tarayıcısı olarak bilinen Safari'nin Windows versiyonu da bulunuyor. Tarayıcı pazarında önemli bir yere sahip olan Safari, başarılı bir web tarayıcısı. Apple'ın verdiği bilgilere göre Internet Explorer'dan 1.9 kat daha hızlı olan tarayıcı aynı zamanda javascriptleri en hızlı çalıştıran tarayıcı olduğunu iddia ediyor. Tabi mantıklı insanlar reklamlara inanmaz

Chrome : Google'ın çiçeği burnunda internet tarayıcısı Chrome ilk çıktığı günden beri başarılı bir şekilde ilerliyor. Eklenti desteğine henüz kavuşmamış olması ve eklenti desteğine kavuştuktan sonra aynı performansta kalıp kalmayacağının belirsizliği nedeniyle tarayıcı pazarında tam olarak yerini aldığını söyleyemeyiz; ancak internet sayfalarını gayet hızlı açtığı ve sistemi yormadığı bir gerçek.






İletişim Yazılımları

Skype : Skype, VoIP (Voice Over IP) sistemiyle çalışan ücretsiz bir iletişim aracıdır. Bilgisayardan bilgisayara yazılı,sesli ve görüntülü iletişim imkanları sağlamakla beraber aynı zamanda sabit hatlarla da sesli olarak çok daha ucuza iletişim kurabilirsiniz. Windows, MacOs ve Linux desteği var.

Google Talk : Google'ın, MSN e karşı kozu olan Google Talk; yazılı, sesli ve görüntülü konuşma imkanı sunuyor. Aynı zamanda dosya gönderme olanağınızda var. Google Talk kullanmak için gmail hesabınızın olması gerekiyor. Gmail'i e-posta adresi olarak tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor ama kullanıcıların çoğunun MSN ağında bulunması, Google Talk kullanmak isteyenleri sınırlıyor.

digsby : digsby yazılımını kendi tanımıyla; "digsby = Anlık Mesajlaşma + E-Mail + Sosyal Ağlar" olarak tanımlayabiliriz. Bu yazılım, hepsi-bir-arada iletişim araçları olarak düşünülebilir. Eğer birden çok mesajlaşma servisi kullanıyorsanız, birden çok mail adresiniz var ve bunları anlık olarak takip etmeniz gerekiyorsa veya sosyal ağlarda çok fazla vakit geçiriyorsanız (facebook, twitter, myspace) digsby yazılımı tam olarak istediğiniz şey olabilir.




Bütün servislerdeki arkadaşlarınız tek bir listede toplayarak, farklı yazılımlara ihtiyaç duymadan, hepsiyle mesajlaşma imkanı sunması digsby'i birden çok servis kullananlar için gerekli hale getiriyor. Ayrıca digsby widget adı verilen ufak web aracını, facebook profilinize veya internet sayfanıza koyarak arkadaşlarınızın istediğiniz yerden sizinle iletişim kurmalarını sağlayabilirsiniz. Bu tip yazılımlar sayesinde internet servisleri arasında geçişler artacaktır ve herkes istediği servisi kullanmakta özgür olacak. Yaşasın özgürlük






Masaüstü Yazılımları

Launchy : Launchy, dosyaları, klasörleri, web adreslerini en kısa şekilde açmayı sağlayan ve ismini yazdıkça bilgisyarınızda yüklü yazılımları gösteren akıllı bir arama yazılımıdır.Siz istediğinizi yazdıkça, Launchy size daha önceden ziyaret ettiğiniz web sitelerinin adreslerini ve bilgisayarınızda yüklü yazılımları göstermeye başlar. Aradığınızı bulduğunuzda tek tıkla istediğiniz programı başlatabilir veya istediğiniz web sitesine gidebilirsiniz. İşiniz tamamlandıktan sonra ise Launchy penceresi otomatik olarak kaybolur.

DisplayFusion : DisplayFusion eğer birden çok monitör kullanıyorsanız işinize yarayabilecek bir yazılım. Bu yazılmla Her monitör için farklı duvar kağıtları belirleyebiliyorsunuz.






Yazılım Geliştirme Araçları

Notepad++ : Notepad++ GPL lisansı altında geliştirilen (Açık Kaynak Kodlu) bir kaynak kodu editörü. Aynı zamanda Windows altındaki not defterinin yerini alabilecek, daha fazla özelliğe sahip bir editör. Programlama dillerini desteklemesi ve uygun şekilde renklendirmesi nedeniyle program geliştiricileri tarafından kullanılabilecek çok basit ve hafif bir yazılım.

XAMPP : Bilgisayarınızın üzerinde web yazılımları geliştirmek isterseniz çeşitli hizmetlere gerek duyarsınız. XAMPP hızlı ve kolay bir şekilde bu hizmetleri (Mysql, PHP vs.) kurmanıza olanak tanıyor ve sanki bir server üzerinde çalışır gibi size web yazılımları geliştirme imkanı tanıyor.

Amaya : Amaya açık kaynak kodlu bir web editörüdür. Bu yazılımla internet sitenizin bulunduğu server üzerindeki dosyaları görebilir, düzenleyebilir ve değiştirebilirsiniz. Amaya, aynı anda birden çok dosya üzerinde işlem yapmanıza da olanak tanıyor ve sayfalarınızı düzenlemek için birçok araç sunuyor.

KompoZer : Kompozer web sayfalarınızı düzenlemek için ihtiyaç duyacağınız herşeyi size sunan bir yazılım. Frontpage ve Dreamweaver gibi üst düzey yazılımlarda bulunan editör görünümünü içeriyor ve ihtiyaç duyacağınız araçları içerisinde barındırıyor. Eğer web sayfaları tasarlıyorsanız, denemeniz gereken ücretsiz bir yazılım.







Dosya Yöneticileri (Indirme,Senkronizasyon,Yedekleme)

Flashget : Piyasada uzun zamandır yer etmiş Flashget yazılımı dosyaları birden çok parçaya bölerek indirdiği için, dosyaların daha hızlı inmesini sağlıyor. Arayüzü gayet basit olan yazılım, birçok indirme protokolünü desteklediği için tercih ediliyor. Flashget ile bittorent indirebildiğiniz gibi, rapidshare veya FTP hesabınızdan da otomatik olarak dosya indirebiliyorsunuz.
Flashget yazılımında kısa süre önce güvenlik açıkları meydana geldi ve çoğu antivirüs yazılımı tarafından spyware olarak algılandı. Bu açık şu anda düzeltilmiş durumda ve flashget başarılı bir şekilde çalışmaya devam ediyor; ancak ismi karalandı bir kere
Yazılım ilk kurulduğunda bir reklam penceresiyle geliyor. Bu pencere çok kolay bir şekilde tamamen kapatılabiliyor ve bir daha asla rahatsız etmiyor.

Firefox için İndirme Yöneticisi : DownThemAll : Firefox web tarayıcısı kullanıyorsanız, tarayıcıya entegre olan bir indirme yöneticisi olan DownThemAll! 'ı deneyebilirsiniz. İndirme yöneticilerinden beklediğiniz neredeyse tüm ayarları ve özellikleri sunuyor.

uTorrent : uTorrent Windows işletim sistemi için yazılmış ufak boyutlu ve hızlı bir bittorrent istemcisidir.

FileZilla : Filezilla açık kaynak kodlu ve birden çok işletim sistemini destekleyen bir FTP istemcisi. Aynı zamanda FTP sunucusu da bulunuyor ama bizim bahsettiğimiz, istemci versiyonu.
Site Düzenleyicisi, mesaj kaydı, klasör ve dosya görünümleri, ve dosya transfer kuyruğu Filezilla'nın asıl özellikleri arasında.
Site düzenleyicisi, kullanıcılara birden çok FTP adresini yazılıma kaydetme imkanı sağlıyor. Bağlantı adresleri, port numaraları ve şifreler site düzenleyicisinde kaydedilerek kullanıcıya site bağlantılarında kolaylık sağlanıyor.
Mesaj kaydı sayesinde ise yazılımın gerçekleştirdiği bütün işlemleri adım adım takip edebiliyorsunuz. FileZilla'nın bir de FTP sunucusu var ancak bunu denemediğimiz için bir yorum yapamıyoruz. FileZilla server da açk kaynak kodlu ve ücretsiz.

SyncToys 2.0 : SyncToys ile klasörler ve bilgisayarlar arasında ilişki kurarak bir taraftaki değişikliği diğer tarafa da yansıtabilirsiniz. Bu şekilde ilişkiledirdiğiniz dosyalar her zaman eşit olarak kalırlar. Genellikle hem bilgisayarında hem de dizüstü bilgisayarında çalışan kullanıcılar için faydalı olabilecek bir yazılım.

Comodo Backup : Comodo Backup Windows İşletim Sistemleri için geliştirilmiş otomatik bir yedekleme ve geri yükleme aracıdır.

70125902.jpg

Comodobackupla dosyalarınızı bilgisayarınıza, ağınıza, taşınabilir medyalara veya FTP sunucunuza yedekleyebilirsiniz. Otomatik yedekleme özelliği sayesinde bilgisayrınızın başınızda olmasanız bile yedekleme işlemini yapabilrisiniz. Senkronizasyon özelliği sayesinde ise anlık değişimleri istediğiniz başka bir ortama yedekleyebilirsiniz.

Bonkey : Bonkey basit bir yedekleme yazılımıdır. Çoğu ortama kayıt yapabilmesinin yanı sıra özellikle Amazon S3 Online diskler için geliştirilmiştir. Dosyalarınızı yedeklemek için tek yapmanız gereken yazılıma yedekleyeceğiniz dosyaları tanıtmak ve ne kadar sıklıkla işlemi gerçekleştireceğini belirtmek.






Eğitim Araçları

Lingoes : Eğer sürekli sözlük kullanma ihtiyacı duyuyorsanız Lingoes tam olarak işinizi görebilecek düzeyde. 80 üzerinde dili destekleyen ve 34 dil içinde birebir çeviri imkanı sunan bu sözlüğü tamamen özelleştirme imkanına sahipsiniz. Kendi sitesinden indirebileceğiniz dil paketleriyle sözlüğünüzü genişletebilirsiniz. Lingoes aynı zamanda bulunamayan kelimeler için internette de arama yapıyor.

52231988.jpg

Lingoes'in standart bir sözlük yazılımından farkı ise arka planda çalışarak çeşitli komutlara yanıt verebilmesi. Örneğin taranan bir yazının anlamını anında bulabilir veya çevirisini yapabilir. Aynı sözcüğü bir çok sözlükte bulabilir ve bu sözcüğün anlamlarını sesli olarak okuyabilir.






Medya Oynatıcılar & Düzenleyiciler
VLC Player : VLC çokluortam oynatıcısı, içerisinde birçok ses ve görüntü codec'i bulunduran ücretsiz bir yazılım. VLC neredeyse bütün platformlarda çalışabilen tek çokluortam oynatıcısı olma özelliğini taşıyor. Sisteminizde başka kod çözücünün yüklü olmasına gerek yok, VLC tek başına bunu hallediyor.
VLC'nin neredeyse her medya formatını desteklemesi en büyük artısı. Bu nedenle Windows Media Player ile oynatamadığınız dosyalar için codec aramak ve kurmak zorunda kalmıyorsunuz. Yeni versiyonlarla alt yazı konusundaki desteğini daha da geliştirdi.

Gom Player : Gretech Corporation tarafından geliştirilen Gom Player, Windows için geliştirilmiş ücretsiz bir çoklu ortam oynatıcısı. Geleneksel medya oynatıcılardan farklı olarak dosyaları oynatmak için tıpkı VLC gibi bilgisayarınızda herhangi bir codec yüklü olması gerekmiyor; , bozulmuş dosyaları ve .flv uzantılı Flash Video dosyalarını da oynatabilir.

KMPlayer : KMPlayer kendini gelistirerek basarili ve ücretsiz medya oynaticilarinin arasina girmeyi basarmistir. Diger ücretsiz ve gelismis medya oynaticilarda oldugu gibi gerekli codecleri program kendi içerisinde bulundurur ve bu nedenle herhangi bir medyayi oynatmak için bilgisayarimiza codec paketleri kurmamiz gerekmez. KMPlayer'i rakiplerinden ayiran en büyük özelligi ayrintili ayarlari olarak gösterilebilir. Eger video özellikleri konusunda ayrintili bilginiz varsa gerekli ayarlamalari yaparak ve uygun filtreleri kullanarak görüntüleri daha kaliteli izleyebilirsiniz.

81910001.jpg


Audacity : Bu ücretsiz araçla ses kaydı yapabilir ve bu kayıtları düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarınızdaki diğer ses dosyalarını bu yazılımla açarak üzerlerinde ufak tefek değişiklikler yapabilirsiniz veya bu dosyaların istediğiniz bölümlerini kesebilirsiniz.






Grafik Araçları
GIMP : GIMP, (GNU Image Manipulation Program) GNU projesi dahilinde piksel tabanlı görüntü işleme yazılımıdır. GIMP ile dijital ortamdaki görüntülerinizi işleyebilir, iki resmi birleştirebilir, resimlerdeki hataları düzeltebilir, resimlerinizi boyutlandırabilir ve kırpabilirsiniz. Bunun dışında logolar ve basit gif animasyonlar oluşturabilirsiniz.Gimp, Photoshop'un ücretsiz versiyonu olarak düşünülebilir ancak, Photoshop'u taklit etmek amacıyla yaratılmamıştır. Windows ve Linux versiyonları bulunuyor.

Paint.Net : Windows işletim sistemleri altındaki ücretsiz Paint yazılımının yerini alması için yaratılan Paint.Net, standart Paint yazılımından çok daha gelişmiş bir yazılım. Paint.Net'in farklarını; daha başarılı bir arayüz, daha fazla seçenek ve özel efektler olarak sıralayabiliriz. Paint.Net'in kısa sürede ve beklenenden daha çok gelişmesi nedeniyle, bu yazılım PhotoShop, GIMP gibi abileriyle de karşılaştırıldı. Paint.Net karışık yazılımlar kullanmak istemeyenler ve fotoğrafları üzerinde basit işlemler yapacaklar için güzel bir seçenek.

IrfanView : IrfanView windows platformları için geliştirilmiş, ufak boyutlu ve ücretsiz bir resim görüntüleyicidir. Resimler üzerinde ufak tefek değişiklikler yapmaya da imkan veren IrfanView neredeyse bütün resim formatlarını destekler. Formatlar arası çevirme işlemi yapmanızı da sağlayan Irfanview ile dosyalarınız üzerinde toplu değişiklikler yapma imkanına da sahipsiniz.






Sistem Araçları

CCleaner : CCleaner geçici dosyaları ve internet bilgilerini temizleyen bir optimizasyon yazılımıdır. CCleaner ile; internet tarayıcılarınızın sakladığı verileri, işletim sisteminin oluşturduğu geçici dosya ve klasörleri, registry dosyalarını, çeşitli yazılımların oluşturduğu geçici dosyaları temizleyebilirsiniz. Bu sayede işletim sisteminizin performansı artacak ve gereksiz dosyalar tarafından işgal edilmiş disk alanınızı geri kazanacaksınız.

Revo Uninstaller : Revo Uninstaller, Program Ekle/Kaldır menüsünden kaldırılamayan yazılımları kaldırmak için kullanabileceğiniz başarılı bir yazılımdır. Standart Ekle/Kaldır işleminde bazen sorunlar ortaya çıkar ve yazılım silinmesine rağmen geride bir çok gereksiz dosya kalır veya registry girdileri temizlenmez. Revo Uninstaller yazılımı ile, program standart olarak kaldırıldıktan sonra hızlı bir arama gerçekleştirilerek yazılım tarafından oluşturulmuş gereksiz dosyalar ve registry girdileri de temizlenir, bu şekilde yazılım bilgisayarınızdan tamamen ve sorunsuz bir şekilde kaldırılmış olur.

Smart Defrag : Ücretsiz olarak dağıtılan Smart Defrag, kullanıcılara klasik disk birleştirmenin yanında diskinizi daha iyi performans için optimize edebiliyor.
Smart Defrag'ın ön plana çıkan en önemli özelliği ise, kendisini arka plana atarak, siz sistemi kullanmadığınız zamanlarda disklerinizi otomatik olarak defrag etmesi. Siz bilgisayarınızı kullanmaya başladığınızda, defrag işlemi durduruluyor ve böylece performans da etkilenmiyor.
Bir diğer özellik ise, zamanlanmış defrag işlemi. Disklerinizi belirgi günlerde düzenli olarak defrag etmek üzere ayarlayabiliyorsunuz.
Smart Defrag'ı diğer benzeri yazılımlardan ayıran temel özelliklerden sonuncusu ise, birden fazla diski aynı anda defrag edebilmesi.

PDF Creator : PDFCreator yazılımıyla bilgisayarınızdan çıktısını alabildiğiniz her dökümanı pdf formatına çevirebilirsiniz.
PDFCreator bilgisayarınıza yeni bir yazıcı olarak ekleniyor ve çıktı alacağınız programın çıktı ayarlarından yazıcı olarak PDFCreator'u seçtiğinizde dökümanınızı istediğiniz dizine pdf olarak kayıt edebiliyorsunuz. Bu işlemi yapan birçok yazılım olmasına rağmen PDFCreator yazılımının bilgisayara bir yeni bir yazıcı olarak eklenmesi ve bu nedenle çıktısını alabildiğiniz her formatı pdf'e çevirebilmesi büyük bir artısı.

Foxit Reader: PDF Okuyucu : Foxit Reader PDF formatlı dosyaları görüntülemek için kullanılabilecek ücretsiz bir araç. Eğer PDF pluginlerini kullanmak isterseniz Foxit Reader'ı satın almanız gerekiyor. Foxit Reader'ın tercih edilmesinin sebebi genel olarak Adobe Reader'dan daha hızlı yüklenmesi ve Adobe Reader'a kıyasla daha ufak dosya boyuna sahip olması.
Foxit Reader'ın tek eksiği, PDF dökümanı içerisinde metin seçip kopyalamak isterseniz buna izin vermiyor. Paralı olan Pro sürümünde bu özellik var.

7-Zip : 7-Zip yüksek sıkıştırma oranına sahip bir dosya arşivleyicisidir. Temel olarak kendi formatı olan 7z arşivlerini oluşturur. Bunun dışında zip, rar, arj, cab, gzip, bzip2, jar, smzip, deb, iso formatlı arşivleri de destekler. RAR dosyaları okuyor ama RAR dosyası oluşturamıyor.
7-Zip GNU lisansı altında geliştirildiği için tamamen özgür bir yazılımdır ve bu nedenle birçok formatı destekler. Şifreleme için 256Bit AES algoritması kullanır.

CDBurnerXP : CDBurnerXP, Windows işletim sistemler için belki de en başarılı ücretsiz DVD/CD yazma yazılımlarından birisi. CDBurnerXP, Blu-ray ve HD DVD yazıcıları da destekiyor. Bir çok kullanıcının ihtiyaç duyduğu, ISO veri, ses ve ISO disk yaratma özelliklerini barındırıyor ve ücretsiz olması nedeniyle Nero gibi ücretli alternatiflere bir çok kullanıcı ihtiyaç duymuyor.

Bunlar en çok tercih edilen programlardır.İstediğiniz her türlü *****-Serial key-Program vb. için özel mesaj atmanız yeterlidir.
Yukarıdaki yazılımları Google'da aratarak kolayca bulup indirebilirsiniz...
Cevapla
#2
Teşekkürler Yararlı Konu.
Atatürkç'ü Olmam Size Rahatsızlık Veriyorsa Bu Rahatsızlık'dan Şeref Duyarım ..


Cevapla
#3
Teşekkürler
Bahadır SADAY
WWW
Cevapla
#4
Econ121привReprКаптКоляToucШевчТипоRumiРастKnutCremFisk1962SmalЯросMontШайдDualLiliЛюбиMeal
TescWatcRDA-14ARCleaJuicсертХафнРодрСодеWinxObliLounсертАлекBraiSunsEsseFleuOLAYBollEverсерт
BabyСахаСмирвопрУсанБолтBattFUNiJohaкармDisnWalkСтаргазеPeteSturRaimarisNikiSelaRoxyDebuAmbi
сертBonuAkutPachSylvArchСтаринтуАлешникоellaCambМайзSwarменяGezaZoneименNasoЛьвоWindHenr01-3
караIsaaSwarZoneКорнКотоМихеоптиmailKareRomaWindСодеNoraпостVoguRichAlisЕршоXboxиздаШамяРеги
качеавиавкусSoupклейViolПроиSamsChriMichDammJardискл8975чернРоссКита8955ХарсARAGдинаPathChic
COUNсборStanнепоВысоNotaWINDПопкБазиOasiMoleDualPhilEvafTrioШараИсаеBreaTempWindОльшRichЛитР
СовеМалаНикуЦентDaviWindHenrАбещАкадписапесезритМГор(ФауЗамеBabyANSIGoodLucyRolaReedВасиАфон
GeneJavaшколБогаТараReggFranдругДубрсертНикоСосиDianмируKlauБорзязыквузокласвыбоПавлSoupSoup
SoupавтоJoanBridРозеHaveDigiAngePotoКнижКарлГореавтоtuchkasУайлСоде
Cevapla
#5
audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Anahtar Kelimeler

Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar ,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar indir,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar yükle,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar download,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar indirmek istiyorum,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar yükle,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar bedava, Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar İNDİR,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar YÜKLE,free,yukle,İndir,download,inndir,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar Dvdrip,Temel ve Yararlı Ücretsiz Yazılımlar filmi indir